Kush i ka këto tri gjëra, ato i ka kundër vetes

Kush i ka këto tri gjëra, ato i ka kundër vetes

💎 Mekhuli, Allahu e mëshiroftë, ka thënë:

🔸 “Kush i ka këto tri gjëra, ato i ka kundër vetes:
▪️ bërja e komploteve (kurtheve),
▪️ armiqësia (padrejtësia),
▪️ dhe shkelja e fjalës së dhënë.
Allahu i Lartësuar ka thënë:
{وَلَا يَحِيقُ الْمَكْرُ السَّيِّئُ إِلَّا بِأَهْلِهِۚ} [فاطر : 43]
“Dinakëria e shëmtuar i dëmton vetëm pronarët e vet.” (Fatir: 43)”

📚 Hiljetul evlija, 5/182.

✍ Përktheu: Xhemal Jakupi