A prishet agjërimi nëse e vjellura rikthehet në mënyrë të pavullnetshme?

⁉️ A prishet agjërimi nëse e vjellura rikthehet në mënyrë të pavullnetshme?
✍🏻 Nga shejh Muhamed ibën Salih el Uthejmin

🔹 Pyetja: gjatë Ramazanit të kaluar kam patur një insufiçensë renale (të veshkave) dhe lavdi Allahut kam agjëruar. Mirëpo, gjatë disa ditëve më vinte një e vjellur e rëndë, deri në atë pikë sa e vjellura më kthehej në gojë përsëri. Pyetja ime është: a e kam agjërimin e saktë apo jo?

🔸 Përgjigja: agjërimi i këtij pyetësi është i saktë, sepse kjo e vjellur është e pavullnetshme, ndërkohë që ju e dëgjuat që Pejgamberi sal-lAllahu alejhi ue sel-lem ka thënë: “Kë e mund e vjella, ai nuk e ka për obligim të kompensojë.”

Nëse diçka nga e vjellura i rikthehet në gojë pa vullnetin e njeriut, atëherë nuk ka asgjë për të, sepse prej kushteve që kanë gjërat që e prishin agjërimin, është që ato të bëhen me qëllim (dhe vullnet).

📚 Burimi: http://binothaimeen.net/content/1567
📺 Shiko videon: https://youtu.be/gAKSFd9d68k

Përktheu: Besmir Cacani