A e prish agjërimin dializa (pastrimi i gjakut)?

⁉️ A e prish agjërimin dializa (pastrimi i gjakut)?
✍🏻 Nga shejh Muhamed ibën Salih el Uthejmin

🔹 Pyetja: Allahu ju dhëntë mirësi o shejh! A e prish agjërimin dializa (pastrimi i gjakut)?

🔸 Përgjigja:

Së pari, Allahu të begatoftë: ai që ka nevojë për dializë, a mund ta bëjë natën apo jo?

Po të pyes: a e ka të mundur t’i thotë mjekëve se do ta bëjë dializën natën?

Nëse mund ta bëjë, atëherë nuk lejohet ta bëjë dializën ditën. E nëse nuk mund ta bëjë, atëherë ushqehet ditën sepse është i sëmurë dhe e kompeson më vonë.

📚 Burimi: http://binothaimeen.net/content/6248
📺 Shiko videon: https://youtu.be/Yei-kkypYGo
Përktheu: Besmir Cacani